Книги по бизнесу и учебники по экономике. 8 000 книг, 4 000 авторов

» » Читать книгу по бизнесу Πώς Να Πραγματοποιήσεις Εύκολα Οποιαδήποτε Επιθυμία Σου Берардино Нарделла : онлайн чтение - страница 1

Πώς Να Πραγματοποιήσεις Εύκολα Οποιαδήποτε Επιθυμία Σου

Правообладателям!

Представленный фрагмент книги размещен по согласованию с распространителем легального контента ООО "ЛитРес" (не более 20% исходного текста). Если вы считаете, что размещение материала нарушает ваши или чьи-либо права, то сообщите нам об этом.

Читателям!

Оплатили, но не знаете что делать дальше?

  • Текст добавлен: 15 мая 2019, 12:20

Текст бизнес-книги "Πώς Να Πραγματοποιήσεις Εύκολα Οποιαδήποτε Επιθυμία Σου"


Автор книги: Berardino Nardella


Раздел: Личностный рост, Книги по психологии


Текущая страница: 1 (всего у книги 2 страниц)

Μπεραρντίνο ΝαρντÎλα

Ο συγγραφÎας δεν δίνει ιατρικÎς συμβουλÎς ούτε υποδεικνύειάμεσα ή Îμμεσα κάποια τεχνική ως μορφή θεραπείας για σωματικά, ιατρικά ή ψυχολογικά προβλήματα χωρίς την Îγκριση ιατρούή άλλου επαγγελματία. Η πρόθεσή του είναι η παροχή πληροφοριών γενικού χαρακτήρα με στόχο τη σωματική, συναισθηματική και την πνευματική ευεξία. Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσεις τις πληροφορίες που εμπεριÎχονται σ’ αυτό το βιβλίο, κάτι που είναι δικαίωμά σου, ο συγγραφÎας δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τις πράξεις σου.

Η εικονογράφηση του εξώφυλλου πραγματοποιήθηκε με εικόνες κοινού κτήματος. Σε περίπτωση λάθους, ο συγγραφÎας δεσμεύεται να αλλάξει άμεσα τις εικόνες που καλύπτονται από δικαιώματα.

Περιεχόμενα

  ΠΡΩΤΟΜΕΡΟΣ

  ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΜΑΣ;

  ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ;

  ΓΙΑΤΙ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΣΤΥΛΟ;

  ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ;

  ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ;

  ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ: ΤΟ ΑΞΙΖΩ;

  ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ

  Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΠΙΘΥΜΙΩΝ ΠΡΩΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

  ΟΙ 10 ΚΑΝΟΝΕΣ

  ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ:

  ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ:

  ΤΡΙΤΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ:

  ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ:

  ΠΕΜΠΤΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ:

  ΕΚΤΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ:

  ΕΒΔΟΜΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ:

  ΟΓΔΟΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ:

  ΕΝΑΤΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ:

  ΔΕΚΑΤΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ:

  Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΘΥΜΙΩΝ

  Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΘΡΕΦΤΗ

  Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΠΙΘΥΜΙΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

  ΠΡΩΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

  ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Το όραμά μου είναι Îνας κόσμος, όπου ο καθÎνας θα ζει τη ζωή του ευτυχισμÎνος και ήρεμος,

όπου ο καθÎνας θα μπορεί να ολοκληρωθεί σαν άτομο και να πραγματοποιήσει τα όνειρά του,

όπου ο καθÎνας θα μπορεί να εκφράσει τη μοναδικότητά του και να συμβάλλει στην ομορφιά της πλάσης.

Η αποστολή μου είναι να το πιστÎψεις και να το προσπαθήσεις.

Μπεραρντίνο ΝαρντÎλα

ΠΡΩΤΟΜΕΡΟΣ

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΜΑΣ;

Αν εκφράσεις μια επιθυμία, είναι επειδή βλÎπεις Îνα αστÎρι να πÎφτει.

Αν βλÎπεις Îνα αστÎρι να πÎφτει, είναι επειδή κοιτάζεις τον ουρανό.

Αν κοιτάζεις τον ουρανό, είναι επειδή πιστεύεις ακόμα σε κάτι.

Μπομπ Μάρλεϊ

Δεν είναιίσωςη επιθυμία να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας (κι εδώ η λÎξη Îχει την Îννοια της επιθυμίας που ελπίζουμε να πραγματοποιήσουμε, αλλά και την πραγματική Îννοια της λÎξης, γιατί το όνειρο είναι κάτι που Îχει σχÎση με το ασυνείδητο και οι επιθυμίες μας ξεκινάνε κατευθείαν από εκεί) μία από τις πιο διαδεδομÎνες επιθυμίες, μία απ’ αυτÎς που διακατÎχει την πλειοψηφία, αν όχι ολόκληρη την ανθρωπότητα;

Αυτή την επιθυμία την αντιμετωπίζουμε με Îντονησυγκίνηση, τεράστιες προσδοκίες, αλλά και ταυτόχρονα ως κάτι που η πραγματοποίησή του είναι δύσκολη, αν όχι αδύνατη, ως κάτι μυστικιστικό, πολύ ουτοπικό, πολύ φαντασιακό, για να μπορÎσει να πραγματοποιηθεί στη σύγχρονη, ρεαλιστική, τεχνοκρατική πραγματικότητα που μας περιβάλλει.

Αυτή η πραγματικότητα μας διαμορφώνει Îτσι, ώστε να μην καταφÎρνουμενα εκπλησσόμαστε, όπως όταν ήμασταν παιδιά, και να μην είμαστε πια τόσο θετικά διακείμενοι στις καινοτομίες και τις αλλαγÎς, ειδικά αν αυτÎςσυνεπάγονται ότι πρÎπει να κάνουμε ποιος ξÎρει τι ή να ξεβολευτούμε, να σηκώσουμε τον πισινό μας από τον καναπΠκαι να χάσουμε ίσως την αγαπημÎνη μας σειρά.

Ωστόσο, εγώ σου λÎω ότιγια να πραγματοποιήσεις τις επιθυμίες σου, δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα περίεργο ή υπερβολικό.Αυτό που πρόκειται να σου αποκαλύψω είναι κάτι που μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε.Δεν χρειάζεται να κουραστείς ούτε να ξοδÎψεις χρήματα (εκτός από τα λίγα χρήματα που χρειάστηκε να ξοδÎψεις για αυτό το βιβλίο).

Δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη γνώση.Δεν σου προτείνω γιόγκα ή διαλογισμό.Δεν υπάρχουν θρησκευτικοί δεσμοί ούτε ηλικιακοί περιορισμοί.

Οπότε, εσύ θα λες τώρα: «Δεν χρειάζεται να κάνω τίποτα, αλλά θα πραγματοποιήσω τις επιθυμίες μου. Τι μου προτείνει αυτός εδώ;».

Καταλαβαίνω την απορία σου. Δεν σου προτείνω κάποια σχολή μαγείας, απλώς μια τεχνική που καταφÎρνει να κινήσει τα πράγματα, να δημιουργήσει ευκαιρίες και να αλλάξει την κοσμοθεωρία σου.

Μάλιστα οι προτεινόμενες τεχνικÎς είναι τρεις, Îτσι ώστε να μπορÎσεις να χρησιμοποιήσεις αυτή που θεωρείς πιο κατάλληλη για εσÎνα ή να τις συνδυάσεις, για να ενισχύσεις τααποτελÎσματα,γιανα τα επισπεύσεις.

Σου Îχει τύχει ναψάχνεις κάτι και να μην το βρίσκεις, μÎχρι να συνειδητοποιήσεις ότι είναιμπροστά στα μάτιασου;

Με τον ίδιο τρόπο,αυτό πουχρειάζεσαι, για να υλοποιήσεις τις επιθυμίες σου, δεν είναι ποιος ξÎρει πού, σε άγνωστο χώρο και χρόνο, αλλά το Îχεις στη διάθεσή σου εδώ και τώρα.Είναι πραγματικάμπροστά στα μάτιασου.

Δεν μπορείς να Îχεις επιθυμία για κάτι στο παρελθόν, αφού Îχει ήδη περάσει.Ωστόσο, το παρελθόν είναι ο πρώτος λόγος για τον οποίο Îχουμε επιθυμίες λόγω αναπάντητωνερωτημάτων, δυσαρÎσκειας και λανθασμÎνων αποφάσεων.

Τις επιθυμίες μας, βÎβαια, θα τιςτοποθετήσουμεαρχικά στο μÎλλον, αλλά αυτό το μÎλλον μπορεί να πραγματοποιηθεί, μόνο αν το δημιουργήσουμε από τώρα, στην παροντική στιγμή στην οποία ζούμε, και δεν προτείνωκάτι παράξενο. Αν μία από τις επιθυμίες μου είναι να Îχω στο μÎλλον Îναν κήπο με λουλούδια, θα πρÎπει αναγκαστικά στο παρόν τουλάχιστον να οργώσω τη γη, να ρίξω λίπασμα, να σπείρω κλπ.

Θα σουδιευκρινίσω κάποια πράγματα, αλλά δεν χρειάζεται απαραίτητα να γνωρίζεις γιατί όλα αυτά λειτουργούν, αλλά απλάμε ποιο τρόπο λειτουργούν.

Για να γίνω πιο κατανοητός, σκÎψουόταν μπαίνεις στο σπίτι και ανάβεις το φως χάρη στο διακόπτη.

Ποιος από εμάς γνωρίζει τιακριβώς είναι ο ηλεκτρισμός, πώς λειτουργεί και γιατί;Πώς καταφÎρνει να δημιουργήσει φως χάρη στον ηλεκτρικό λαμπτήρα κι αυτός με τη σειρά του πώς λειτουργεί, με ποια λογική και με ποιες διαδικασίες;Πώς παράγεται αυτή η ηλεκτρική ενÎργεια;Πώς καταφÎρνει να φτάσει στο σπίτι μου;Και τÎλος, γιατίδεν ανάβει, αν δεν πληρώσω το λογαριασμό;

ΠÎρα απ’ τα αστεία, οι περισσότεροι από εμάς τα αγνοούμε παντελώς όλα αυτάκαι όχι μόνο τα αγνοούμε, αλλά δεν μας απασχολούν κιόλας, γιατί τÎτοιες γνώσεις, όπως ότι ο λαμπτήρας εφευρÎθηκε από κάποιον Έντισον ή κάποιον άλλο, μπορεί να χρησιμεύσει ως πρόσθετη γνώση, για να εμπλουτίσουμε τις εγκυκλοπαιδικÎς μας γνώσεις, αλλά για το σκοπό που πραγματικά χρειάζεται, μου αρκεί να ξÎρω απλώς ότι εάν πιÎσω το διακόπτη, το φως ανάβει, και αν τον πιÎσω αλλιώς, σβήνει.

Οπότε, θα σου αναλύσω βήμα προς βήμα την τεχνική που θα σου επιτρÎψει εύκολα και αποτελεσματικά να πραγματοποιήσεις τις επιθυμίες σου και θα δεις ότι απευθύνεται σε όλους και ότι δεν θα χρειαστεί να κάνεις καμία μαγική τελετουργία, δεν θα χρειαστεί να αγοράσεις κάτι άλλο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και δεν θα χρειαστεί να κάνεις πράγματαπαράξενα ή που Îρχονται σε αντίθεση με τα ιδανικά ή τις πεποιθήσεις σου (για παράδειγμα, δεν θα σου ζητήσω να ληστÎψεις καμία τράπεζα ή να περπατήσεις πάνω σε αναμμÎνα κάρβουνα...).

Το μόνο που θα σου χρειαστεί, για να το πραγματοποιήσεις, είναι Îνα στυλό, δύο λευκά τετράδια (ή σημειωματάρια ή οτιδήποτε στο οποίο μπορείς να γράψεις) και λίγη υπομονή (μη νομίζεις ότι σήμερα Îχεις μια επιθυμία και αύριο θα πραγματοποιηθεί) ή Îνα κομμάτι χαρτόνι ή Îναν καθρÎφτηή όλα τα παραπάνω.

Πρώτα, όμως,είναι απαραίτητεςκάποιες άλλες διευκρινίσεις.

Αυτό το βιβλίο είναι καθαρά πρακτικό. Ο στόχος μου δεν είναι να καλύψω αυτÎς τις σελίδες μόνο με εικασίες, αλλά να σου προσφÎρω τα απαραίτητα μÎσα, για να καταφÎρεις συγκεκριμÎνα αυτό που επιθυμείς.Δεν μÎνει παρά να δοκιμάσεις.

Χώρισα το βιβλίο σε δύο μÎρη, το πρώτο είναι το θεωρητικό και το δεύτερο είναι το πρακτικό.

Η θεωρία που θα αναλύσω θα χρησιμεύσει, για να κατανοήσεις καλύτερα τους μηχανισμούς και για να πετύχεις καλύτερατους στόχους σου, αλλά δεν θα την αναλύσω σε βάθος σκόπιμα, Îχοντας κατά νου τη μεταφορά με το διακόπτη που ανÎφερα παραπάνω.

Έτσι, δεν θα ασχοληθούμε με φιλοσοφικÎς διατριβÎς, αλλά με τη διδασκαλία ισχυρών μÎσων που μπορούν να αλλάξουν κυριολεκτικά τη ζωή εκείνων που θα εφαρμόσουν όσα προτείνω.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ;

Η επιθυμία είναι σκοπός ζωής. Η αδιαφορία είναι σκοπός θανάτου.

Χαλίλ Γκιμπράν

Τι σημαίνει επιθυμώ;

Στα λεξικά βρίσκουμε διάφορους ορισμούς όπως: Îντονη θÎληση να αποκτήσουμε ή να κάνουμε κάτι που φÎρνει ευχαρίστηση και ικανοποίηση, αίσθησηστÎρησηςγια κάτι που θεωρούμε απαραίτητο για τη σωματική ή την πνευματική μας υπόσταση, Îντονο συναίσθημα που ωθεί στην επιδίωξη της απόκτησης, της επίτευξης ή της υλοποίησης όλων όσων μπορούν να ικανοποιήσουν μια σωματική ή πνευματικήανάγκη, παθιασμÎνη αναζήτηση ή κατάσταση αναμονήςπριν από τηναπόκτηση, την επίτευξη ή την υλοποίηση όσων θεωρούμε απαραίτητα για τις απαιτήσεις ή τις προτιμήσεις και τις ανάγκες μας.

Ως εκ τούτου, η επιθυμία είναι μια άμεση τάση προς την επίτευξη του αντικειμÎνου της επιθυμίας και αν αυτή η παρόρμηση φτάσει στο στόχο της, προκύπτει μια αίσθηση απόλαυσης και ικανοποίησης, διαφορετικά μπορεί να προκύψουν συναισθήματα πόνου και απογοήτευσης.

Αλλά από πού προÎρχεται η επιθυμία; Τι ακριβώς είναι;

Η ετυμολογία του όρουdesiderio(επιθυμία) είναι πολύ ενδιαφÎρουσα και όπως συχνά συμβαίνει με τÎτοιες Îννοιες, αποκαλύπτεται το βαθύτερο του νόημα.

Η λÎξη desiderio(επιθυμία) προÎρχεται από τα λατινικά και αποτελείται από το μόριο de– καιτο ουσιαστικό -sidera. Το de– Îχει την Îννοια της αφαίρεσης, της απομάκρυνσης, της απουσίας, ενώ sideraείναι ο πληθυντικός του sidus που σημαίνει αστÎρι.

Θα μπορούσαμε λοιπόν να πούμε ότι desiderio(επιθυμία) σημαίνει «σταματώ να κοιτάζω τα αστÎρια» ή «διαπιστώνω την απουσία των αστεριών» και όλα αυτά συνδÎονται με το πεπρωμÎνο που από τις απαρχÎς του κόσμου λÎγεται ότι είναι γραμμÎνο στα αστÎρια.

Άρα, η επιθυμία είναι η απουσία των αστεριών, η απουσία μιας κατεύθυνσης, που μας κάνειαναπόφευκτα να νιώθουμε χαμÎνοι, αποπροσανατολισμÎνοι και πιθανώς ανήσυχοι.

Γι’ αυτό, η επιθυμία Îχει μÎσα της το συναίσθημα του πόνου, γιατί γεννιÎται από μια απουσία και η συχνότητα μιας τÎτοιας απουσίας καθορίζειτην Îνταση αυτού του πόνου.

Έτσι η επιθυμίαφÎρει μÎσα της μια ελπίδα, μια παρόρμηση προς κάτι που θεωρούμε απόν και που αντιθÎτως αισθανόμαστε ότι θα θÎλαμε να ήταν παρόν στη ζωή μας. ΕπομÎνως, όχι μόνο η απουσία, αλλά και η παρουσία αποτελεί μÎρος της επιθυμίας.

Πράγματι, το μόριο de– Îχει και εμφατική Îννοια, άρα de-siderare(επιθυμώ) μπορεί να σημαίνει επίσης «κοιτάζω τα αστÎρια με προσοχή», επίμονα, περιμÎνοντας και ελπίζοντας κάτι.

ΑνÎκαθεν οι άνθρωποι ήξεραν ή πίστευαν ότι βρίσκονταν υπό την επιρροή μίαςυπερφυσικής, θεϊκής δύναμης των αστεριών, πεποίθηση, αληθής ή όχι (δεν θα το αναλύσουμε εδώ, γιατί δεν Îχει σχÎση με το θÎμα μας), που υπάρχει ακόμα και σήμερα. Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν στα ζώδια και θεωρούν ότι ο χαρακτήρας και οι κλίσεις του καθενός εξαρτώνται από τους αστερισμούς.

Το Ετυμολογικό Λεξικό της Ιταλικής Γλώσσας, DELI (DizionarioEtimologicodellaLinguaItaliana), αναφÎρει ως πρωταρχική, κυριολεκτική Îννοια της λÎξηςdesiderare, «να σταματάς να παρατηρείς τα αστÎρια οιωνοσκοπικά», κατά τον Πιανιτζάνι «να παίρνεις το βλÎμμα σου από τα αστÎρια εξαιτίας της Îλλειψης οιωνών», δηλαδή θετικών σημαδιών που προμηνύουν το μÎλλον και ο Καρντινάλι ΜπορÎλι θεωρεί ότι προÎρχεται από το de-sumπου σημαίνει ότι στερούμαι, μου λείπει.

Οι desiderantes (επιθυμούντες)ήταν οι στρατιώτες που περίμεναν τους συντρόφους που δεν είχαν γυρίσει ακόμα από το στρατόπεδο μετά τη μάχη.

Το να περιμÎνεις Îνα σύντροφο που δεν Îρχεται σημαίνει αναμονή, επιθυμία να τον ξαναδείς και να τον ξαναγκαλιάσεις και εκφράζει μια ανησυχία για την απουσία.

Άρα, μπορούμε να θεωρήσουμε ότι ο όρος de-siderio(επιθυμία) σημαίνει επίσης «να κάθεσαι κάτω απ’ τα αστÎρια και να περιμÎνεις».

Δεν είναι τυχαίο που στα λατινικά το μόριο deÎχει και εμφατική Îννοια και όχι μόνο την Îννοια της απομάκρυνσης, όπως η πρόθεση. Και εδώ βρίσκεται η προÎλευση της κλασικής Îκφρασης «κοιτάζω τα αστÎρια» ή «Îνα αστÎρι που πÎφτει,ευχόμενοι κάτι».

Το ρήμα desiderare(επιθυμώ) Îχει το αντίστοιχό του considerareπου σημαίνει εξετάζω, κοιτάζω προσεκτικά, λαμβάνω υπόψιν, συλλογίζομαι, θεωρώ.

Η προÎλευση αυτής της λÎξης είναι παρόμοια. Εδώ η λÎξη sideraσυνδυάζεται με το cumκαι σημαίνει «παρατηρώ τα αστÎρια» αναζητώντας οιωνούς από αυτά.

Αυτό συμβαίνει και με την αστρολογία, για παράδειγμα «Η Σελήνη με ευνοεί, άρα μπορώ…» ή «Υπάρχει αυτός ο αστερισμός σ’ αυτό το τμήμα του ουρανού, οπότε…». Όλα αυτά είναι το considerare, ενώ το de-siderareπάει παραπÎρα, «ΘÎλω αυτό, ακόμα κι αν ο ουρανός δεν είναι ευνοϊκός».

Αντίθετα, στο ουσιαστικό δεν υπάρχει αντιστοιχία. Στη λÎξη desiderio(επιθυμία) αντιστοιχεί η λÎξη considerazione(θεώρηση), όπου το επίθημα -zioneθÎλει να δώσει στη λÎξη μια λιγότερο στατική-στοχαστική και περισσότερο ενεργή Îννοια.

Από τους προαναφερθÎντες ορισμούς της λÎξης desiderio(επιθυμία) προκύπτει ότι η επιθυμία φÎρει μÎσα της την απουσία και την παρουσία. Το αντικείμενο της επιθυμίας γεννιÎται από την απουσία κάποιου πράγματος και λόγω της ίδιας της απουσίας του γίνεται επιθυμητό, ώστε να θεωρείται παρόν στην ίδια την επιθυμία.

Η επιθυμία είναι αυτό που ουσιαστικά μας ταυτοποιεί, αυτό που μας προσανατολίζει και μας ελκύει, αυτό που μας επιτρÎπει να βλÎπουμε τα αστÎρια με προσοχή, για να βρούμε την πορεία μας, δηλαδή να ξÎρουμε τι επιθυμούμε να χαράξει την πορεία που θα ακολουθήσουμε.

Στην επιθυμία παραδόξως δεν παίζει ρόλο αν το αντικείμενο της επιθυμίας επιτευχθεί ή όχι.Αυτό που είναι σημαντικό είναι η καθαυτή πράξη του να επιθυμούμε και αυτό συμβαίνει, γιατί είναι Îνα είδος ενÎργειας που παράγεται και μεγαλώνειμόνη της, ωθώντας τον άνθρωπο προς μια κατεύθυνση.

Η επιθυμία στην πραγματικότητα μάς ωθεί προς Îναν προορισμό, μας ωθεί να διανύσουμε και να χαράξουμε το δρόμο μας, τη διαδρομή που ο καθÎνας μας πρÎπει να κάνει, για να φτάσουμε στον επιθυμητό στόχο.Στο τÎλος, όμως, δεν Îχει σημασία αν θα φτάσουμε στην κορυφή του βουνού,αυτό που Îχει σημασία είναι να είμαστε στο δρόμο.Ένας ορειβάτης θα νιώσει μεγάλη χαρά, όταν φτάσει στην κορυφή, αλλά αυτή η χαρά θα είναι ανάλογη με την αναρρίχηση που θα πρÎπει να κάνει, με την προσπάθεια που θα καταβάλει, με τα προβλήματα που θα καταφÎρει να ξεπεράσει, με το κατά πόσο κατάφερε να πάει πιο πÎρα απ’ό,τι πίστευε πως μπορούσε να πάει.

Αυτό που Îχει σημασία είναι η επιθυμία, γιατί το αντικείμενο της επιθυμίας είναι ήδη παρόν στη διαδικασία της επιθυμίας αυτού που επιθυμεί. Και μόνο χάρη σε αυτή την επιθυμία υπήρξε και υπάρχει ο δρόμος.Υπό αυτήν την Îννοια η επιθυμία μάς ωθεί να μεταβούμε από την τρÎχουσα κατάσταση στην επιθυμητή και γίνεται η κινητήρια δύναμή μας.

Αυτή η διαδρομή που η επιθυμία μάς παρακινεί να κάνουμε, ξεπερνώντας τους φόβους και τις ανησυχίες μας, περνάει μÎσα από την κατανόηση του γιατί θÎλουμε κάποια πράγματα.Στην πραγματικότηταη επίγνωση των αιτιών αυτής της επιθυμίας μάς οδηγεί στο να γνωρίσουμε εκείνο το κομμάτι του εαυτού μας που Îχει δώσει ζωή σ’ αυτήν την επιθυμία.

«Αν ξÎρεις γιατί το θÎλεις, θα βρεις και τον τρόπο να το κάνεις».

Η επιθυμία είναι στενά συνδεδεμÎνη με τις ενÎργειες στις οποίες πρÎπει να προβείς, για να τηδεις να πραγματοποιείται.Είναι αδιανόητο να υπάρχει μια ενÎργεια, όταν δεν υπάρχει κανÎνας στόχος και είναι εξίσου αδιανόητο να υπάρχει Îνας στόχος, εάν δεν υπάρχει επιθυμία.

ΕπομÎνως, η επιθυμία δείχνει ότι περιμÎνουμε κάτι που θÎλουμε να Îρθει, κάτι που μας λείπει, και ότι μπαίνουμε σε μια κατάσταση αναμονής που μας ανοίγει απεριόριστους χώρους.

Страницы книги >> 1 2 | Следующая

Правообладателям!

Представленный фрагмент книги размещен по согласованию с распространителем легального контента ООО "ЛитРес" (не более 20% исходного текста). Если вы считаете, что размещение материала нарушает ваши или чьи-либо права, то сообщите нам об этом.

Читателям!

Оплатили, но не знаете что делать дальше?


Топ книг за месяц
Разделы







Книги по году издания