Книги по бизнесу и учебники по экономике. 8 000 книг, 4 000 авторов

» » Читать книгу по бизнесу Επιθυμίες Берардино Нарделла : онлайн чтение - страница 2

Επιθυμίες

Правообладателям!

Представленный фрагмент книги размещен по согласованию с распространителем легального контента ООО "ЛитРес" (не более 20% исходного текста). Если вы считаете, что размещение материала нарушает ваши или чьи-либо права, то сообщите нам об этом.

Читателям!

Оплатили, но не знаете что делать дальше?

  • Текст добавлен: 15 мая 2019, 12:20

Текст бизнес-книги "Επιθυμίες"


Автор книги: Berardino Nardella


Раздел: Личностный рост, Книги по психологии


Текущая страница: 2 (всего у книги 2 страниц)

Αυτή η Îνταση είναι που θα αποφασίσει μÎχρι σε ποιο σημείο θα καταφÎρουμε να θελήσουμε αυτή την επιθυμία, και αυτό γιατί οι επιθυμίες που κρύβονται σαν καπρίτσια της στιγμής και πεθαίνουν αναπόφευκτα για να κάνουν χώρο σε Îνα άλλα καπρίτσια, δε θα μπορÎσουν ποτΠνα πραγματοποιηθούν, δε θα Îχουν τη σωστή Îνταση που θα συμβάλει στην πραγματοποίησή τους.

Χάρη στην Îνταση της επιθυμίας, βάζουμε τους εαυτούς μας σε πάλη για να την πραγματοποιήσουμε, γιατί Îτσι πρÎπει να φανταστούμε αυτή την Îνταση, σα μια μάχη για την κατάκτηση εκείνου που λαχταράμε.

Αυτή η δύναμη όμως δεν αρκεί από μόνη της, αντιθÎτως μειώνεται αμείλικτα αν προσπαθήσουμε να μειώσουμε την Îνταση στο δεύτερο σημαντικό σκαλοπάτι προς την πραγματοποίηση, την αναμονή δηλαδή πως η επιθυμία μας, αργά ή γρήγορα, θα πραγματοποιηθεί, το να μην παραιτηθούμε στη μάχη με το πρώτο χτύπημα ή με την πρώτη πτώση.

Η αναμονή είναι Îνα βήμα υποχρεωτικό και απαραίτητο.

Σκεφτείτε το σχÎδιο ενός σπιτιού, που γεννιÎται σαν επιθυμία να αποκτήσουμε μια κατοικία κατασκευασμÎνη με συγκεκριμÎνο τρόπο. Τη στιγμή που σταθεροποιώ τη σκÎψη αυτή, το σπίτι δε γίνεται πραγματικότητα αυτόματα, αλλά χρειάζεται τους δικούς του χρόνους για να πραγματοποιηθεί και όχι μόνο, κατά την κατασκευή θα μπορούσαν να προκύψουν διάφορες αλλαγÎς στο πρόγραμμα ή και αναποδιÎς που θα αλλάξουν το αρχικό σχÎδιο, με περαιτÎρω αναμονή.

Αυτό όμως δε θα κάνει τον χτίστη να παραιτηθεί, ο οποίος γνωρίζει πως στο τÎλος θα καταφÎρει αυτό που προγραμματίστηκε.

Οποιαδήποτε και να είναι η επιθυμία, είτε συνεπάγεται την ύπαρξη με Îναν συγκεκριμÎνο τρόπο, είτε προσπαθείς να αποκτήσεις κάτι από το περιβάλλον σου, η σωστή συμπεριφορά είναι να πιστÎψεις πως η επιθυμία αργά η γρήγορα θα πραγματοποιηθεί, και αυτό γιατί θα συνεχίσεις να το επιθυμείς.

Για να το πούμε με άλλα λόγια, δε θα μπορÎσω ποτΠνα καταφÎρω τίποτα αν δεν προσδοκώ πως θα αποκτήσω κάτι και αν δεν κατευθύνω τον εσωτερικό μου κόσμο προς την επιθυμία, προς Îνα συγκεκριμÎνο στόχο.

Όλο αυτό παρουσιάζεται με παρομοιώσεις, γιατί θα μπορούσε εύκολα κάποιος να φÎρει αντίρρηση λÎγοντας, εγώ επιθυμώ να γίνω πλούσιος, όμως όπως λÎει μια παλιά παροιμία, αλίμονο σ' εκείνον που μονάχα ελπίζει.

Εδώ όμως δε μιλάμε για ‘’ελπίδες’’, αλλά για πιστή αναμονή, ‘’ξÎρω πως θα το αποκτήσω, γιατί η επιθυμία μου είναι Îντονη, και η θÎλησή μου είναι επίμονα ευθύς στην απόκτηση του αντικειμÎνου’’, ή μπορούμε να το πούμε και με άλλο τρόπο. ΓεννιÎται μια επιθυμία που εισÎρχεται δυναμικά στον κόσμο των σκÎψεών μου, αυτή η επιθυμία γίνεται πιστή αναμονή στα συναισθήματα και την προθυμία μου, μÎσα στις πράξεις μου, σπρώχνοντας την προς την κατεύθυνση της πραγματοποίησης της.

Αυτή δεν είναι μια απλή θεωρητική νοητική Îρευνα, αρκεί να κοιτάξουμε τριγύρω, οτιδήποτε Îχει εφευρεθεί, οποιοδήποτε αποτÎλεσμα Îχει επιτευχθεί κλπ, υποχρεωτικά Îχει περάσει από αυτό το στάδιο.

Τίποτα από ότι υπάρχει δε θα υπήρχε, αν δεν είχε γεννηθεί πρώτα η επιθυμία που δημιούργησε την ιδÎα σε νοητικό στάδιο.

Οποιαδήποτε ιδÎα γεννιÎται από την επιθυμία. Όπως ο Αρχιμήδης στη μπανιÎρα του, τη στιγμή που η διαίσθηση του τον Îκανε να αναφωνήσει ‘’εύρηκα’’, είχε την επιθυμία να ανακαλύψει κάτι συγκεκριμÎνο, ειδάλλως η ιδÎα θα τον είχε προσπεράσει και θα είχε φύγει, μη Îχοντας βρει γόνιμο Îδαφος, μη Îχοντας μπει σε Îνα μυαλό φτιαγμÎνο να καταλάβει και να μπει σε εφαρμογή.

Η εμπιστοσύνη σε εμάς τους ίδιους καθώς και η ελπίδα που θεωρείται αισιοδοξία, είναι τα καλύτερα μÎσα που διαθÎτει κανείς, είναι τα απαραίτητα συστατικά για να επιτύχουμε, προφανώς όχι στα τυφλά, αλλά Îχοντας περάσει από Îλεγχο ορθολογισμού.

Χωρίς αισιοδοξία, χωρίς εμπιστοσύνη, χωρίς ελπίδα σβήνει η ενÎργειά μας, σταματάμε να μαχόμαστε, τα παρατάμε.

Έχουμε φτάσει λοιπόν στο τρίτο απαραίτητο σκαλοπάτι, εκείνο της επίμονης προθυμίας που κατευθύνεται προς την επίτευξη.

Η προθυμία είναι μια τεράστια δύναμη που Îχουμε στη διάθεσή μας και που μας επιτρÎπει στην κυριολεξία να ταράξουμε τον κόσμο.

Είναι πολύ Îντονη και δεν Îχει όρια στη διαθεσιμότητα και την ικανότητα, και αυτό σημαίνει πως εάν θÎλει κάτι, αρχικά το επιθυμεί, και στρÎφεται προς αυτό με επιμονή, Îχοντας πίστη και αναμονή, και Îτσι, αργά ή γρήγορα, θα το αποκτήσει, από τη στιγμή που ακολουθήθηκαν σωστά όλα τα απαραίτητα βήματα.

Η προθυμία όμως Îχει ανάγκη από κάτι που θα την ενεργοποιήσει, και αυτό δεν είναι άλλο από το να επιθυμείς με ζήλο, Îτσι καταλήγει και ξανανοίγει ο κύκλος.

Внимание! Это ознакомительный фрагмент книги.

Если начало книги вам понравилось, то полную версию можно приобрести у нашего партнёра - распространителя легального контента ООО "ЛитРес".
Страницы книги >> Предыдущая | 1 2

Правообладателям!

Представленный фрагмент книги размещен по согласованию с распространителем легального контента ООО "ЛитРес" (не более 20% исходного текста). Если вы считаете, что размещение материала нарушает ваши или чьи-либо права, то сообщите нам об этом.

Читателям!

Оплатили, но не знаете что делать дальше?


Топ книг за месяц
Разделы







Книги по году издания