Книги по бизнесу и учебники по экономике. 8 000 книг, 4 000 авторов

» » Читать книгу по бизнесу Βελτιώστε Τις Τεχνικές Επικοινωνίας Σας Jayden Navarro : онлайн чтение - страница 2

Βελτιώστε Τις Τεχνικές Επικοινωνίας Σας

Правообладателям!

Представленный фрагмент книги размещен по согласованию с распространителем легального контента ООО "ЛитРес" (не более 20% исходного текста). Если вы считаете, что размещение материала нарушает ваши или чьи-либо права, то сообщите нам об этом.

Читателям!

Оплатили, но не знаете что делать дальше?

  • Текст добавлен: 11 июня 2021, 15:20

Текст бизнес-книги "Βελτιώστε Τις Τεχνικές Επικοινωνίας Σας"


Автор книги: Jayden Navarro


Раздел: Жанр неизвестен


Текущая страница: 2 (всего у книги 2 страниц)

Αυτά είναι τα συναισθήματα που νιώθουν οι άνθρωποι σε καθημερινή ή ημι-τακτική βάση. Τώρα που τα γνωρίζετε και ξέρετε και τα αναγνωριστικά τους, μπορείτε να προχωρήσετε στο πως να τα αξιοποιήσετε για να χειριστείτε καταστάσεις.

Κεφάλαιο 2: Διαλογιστείτε για να Αισθανθείτε

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ξεκλειδώσετε τη συναισθηματική νοημοσύνη σας και να έχετε πραγματική πρόσβαση σε αυτή, αλλά ο διαλογισμός είναι ο καλύτερος τρόπος. Επιτρέπει την επικέντρωση του εαυτού τόσο που μπορεί κανείς να βρει μέρος του χαρακτήρα του που θέλει να ξεκλειδώσει. Πολλές φορές μπορεί να μην το κάνετε σωστά, και ξεγελάτε τον εαυτό σας ότι βλέπετε τον κόσμο με άλλη ματιά, ενώ στην πραγματικότητα είναι η επίδραση πλασέμπο που σας παρακινεί, και είστε το ίδιο τυφλοί όπως και πριν. Οπότε, ο διαλογισμός είναι καλή επιλογή. Θα συζητηθούν και άλλοι μέθοδοι παρ' όλ' αυτά σε μεταγενέστερο κεφάλαιο για να καλύψουμε όλες τις επιλογές.

Τί είναι ο Διαλογισμός;

Διαλογισμός είναι η πράξη κατά την οποία ηρεμούμε τον εαυτό μας και επιβραδύνουμε την αναπνοή μας για να βρούμε το πραγματικό μας κέντρο. Διαλογισμό κάνουν άνθρωποι απ' όλα τα κοινωνικά στρώματα, αν και αποδίδεται κυρίως στη χρήση από μοναχούς για να βρουν εσωτερική ειρήνη. Ωστόσο, ο καθένας μας μπορεί να κάνει διαλογισμό και να τον βρει πολύ αποτελεσματικό. Δεν χρειάζεται να είστε ειδικός. Υπάρχει πολύ διδακτικό υλικό εκεί έξω. Σε αυτό το κεφάλαιο θα αναφερθούν και τεχνικές διαλογισμού, για τη διασφάλιση πως μαθαίνετε ό,τι χρειάζεστε για το ξεκλείδωμα της συναισθηματικής νοημοσύνης σας. Θέλετε να ανοίξετε τον εαυτό σας για να τη βρείτε, και ο διαλογισμός θα σας βοηθήσει σε αυτό.

Ο διαλογισμός περιλαμβάνει πολύωρη ακινησία, οπότε μπορεί να είναι δύσκολο στην αρχή. Ακόμη περισσότερο αν είστε κινητικό άτομο που ποτέ δεν κάθεται σε ένα σημείο. Πρέπει να επιβραδύνετε τους ρυθμούς σας για να λειτουργήσει σωστά ο διαλογισμός. Όταν διαλογίζεστε, τοποθετείτε τον εαυτό σας σε μια έκσταση και η καρδιά σας επιβραδύνει της λειτουργίες της όπως όταν κοιμάστε.

Ο διαλογισμός χρησιμοποιείται για να βρεθεί η πνευματικότητα, μαζί με άλλα τόσα πράγματα συμπεριλαμβανομένου και της συναισθηματικής νοημοσύνης. Σε αυτή τη λίστα καταγράφονται πράγματα στα οποία βοηθά ο διαλογισμός.

 Άγχος: Το άγχος είναι ένα πρόβλημα που μαστίζει πολλούς ανθρώπους. Προκαλεί αυξημένους καρδιακούς παλμούς, έντονα και κάποιες φορές ασθματικά αναπνευστικά προβλήματα και αυτοκτονικές ή δολοφονικές σκέψεις. Οι κρίσεις πανικού αφήνουν το άτομο συναισθηματικά και σωματικά εξαντλημένο. Το άγχος είναι κάτι μπορεί σχεδόν να γιατρευτεί με τον διαλογισμό

Αυτό συμβαίνει επειδή την ώρα του διαλογισμού ηρεμεί ο νους και τότε μπορείτε να βρείτε το λόγο για τον οποίο αγχώνεστε, και να το αντιμετωπίσετε. Πρέπει να μπορείτε να το κάνετε αυτό ώστε να μη θολώνεται το τρίτο μάτι σας από τους φόβους και τις κρίσεις πανικού.

 Στρες: Το στρες προκαλεί πολλά προβλήματα στη ζωή μας. Είναι ο νούμερο ένα ένοχος για καρδιακές προσβολές επειδή αυξάνει την αρτηριακή πίεση. Προκαλεί επίσης εγκεφαλικά επεισόδια και άλλα θέματα υγείας. Είναι μακάβριος τρόπος να πεθάνει κανείς από στρες.

Ο διαλογισμός βοηθάει να επιβραδύνετε την καρδιά σας και να δουλέψετε αυτά τα θέματα που σας ενοχλούν, για να εξασφαλίσετε ότι ζείτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Πρέπει να είστε υγιείς, αλλιώς θα δείτε πως η ζωή σας δεν θα είναι τόσο ευχάριστη όσο τη θέλετε. Πρέπει να απολαμβάνετε τη ζωή. Το στρες μπορεί επίσης να θολώσει τη συναισθηματική σας νοημοσύνη όπως και το άγχος. Πρέπει να έχετε τη συναισθηματική νοημοσύνη σας καθαρή, για να μπορείτε να βρίσκετε τον εαυτό σας όταν το χρειάζεστε πραγματικά.

 Απάλυνση πόνου: Με την επιβράδυνση της καρδιάς και της αναπνοής, αμβλύνεται τις νευρικές απολήξεις του σώματος και επιτρέπετε στους υποδοχείς πόνου να κάνουν διάλειμμα. Βοηθά στην απάλυνση έντονου πόνου και στον τερματισμό χρόνιων πόνων. Ο πόνος επηρεάζει την καθημερινότητά μας με τρόπους που πολλοί δεν μπορούν να φανταστούν. Κουράζει και εξουθενώνει και δεν μας δίνει δύναμη ούτε να φάμε.

Δεν θα θέλατε να ζείτε με χρόνιους πόνους, αλλά μερικοί άνθρωποι δυστυχώς δεν έχουν επιλογή. Εάν όμως διαλογίζεστε, θα απαλύνετε τον πόνο σας όσο χρειάζεστε για να γεμίσετε ενέργεια να αντιμετωπίσετε τον κόσμο. Αυτό είναι καλό διότι ο πόνος θολώνει ολόκληρο το μυαλό, όχι μόνο τη συναισθηματική νοημοσύνη.

 Ηρεμία της Ψυχής: Μπορείτε να το επιτεύξετε με διαλογισμό. Όταν κάτι σας ενοχλεί, χρησιμοποιείστε τον διαλογισμό για να καταλάβετε πραγματικά τί είναι αυτό που σας πιέζει στο πίσω μέρος του μυαλού σας. Πρέπει να έχετε καθαρό μυαλό όταν χρησιμοποιείτε τη συναισθηματική νοημοσύνη σας, αλλιώς θα αυτό που σας απασχολεί θα διεισδύσει πιο βαθιά και δεν θα μπορείτε να διακρίνετε τί είναι πραγματικό και τί ένα σκεύασμα των συναισθημάτων σας.

Είναι σημαντικό να διαχωρίζετε τα συναισθήματά σας από τη συναισθηματική νοημοσύνη σας γιατί πρέπει να κρατάτε ουδέτερο μέτωπο σε οποιοδήποτε θέμα προσπαθείτε να αποσαφηνίσετε. Ειδάλλως η "όρασή σας" μπορεί να λοξοδρομήσει προς την κατεύθυνση της ανησυχίας σας. Εάν συμβεί αυτό μπορεί να σας προκαλέσει περιττό στρες, το οποίο όπως προαναφέραμε είναι κακό για την υγεία.

 Σταθεροποιείστε τη Ζωή σας: Η διατήρηση της ισορροπίας είναι απαραίτητη για να πετύχετε στη ζωή. Αν δεν είστε σταθεροί, τα προβλήματα σας θα καθορίζουν τη ζωή σας. Όταν η ζωή σας είναι σαφής και σταθερή, είστε πιο επιρρεπής να κάνετε πιο υγιείς επιλογές. Αυτό θα επεκτείνει τη ζωή σας και θα διευκολύνει την πρόσβασή σας στη συναισθηματική σας νοημοσύνη. Είναι αποδεδειγμένο ότι όσο πιο υγιείς είναι κάποιος, τόσο πιο καθαρό και οργανωμένο είναι το μυαλό του.

Υπάρχουν πολλά άλλα στα οποία βοηθάει ο διαλογισμός, αλλά διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο. Δοκιμάστε τί είναι καλύτερο και τί δουλεύει για εσάς. Προφανώς εάν δεν γνωρίζετε πως να διαλογίζεστε θα δυσκολευτείτε αρκετά, οπότε ας δούμε πως γίνεται επιτυχημένα ο διαλογισμός.

Внимание! Это ознакомительный фрагмент книги.

Если начало книги вам понравилось, то полную версию можно приобрести у нашего партнёра - распространителя легального контента ООО "ЛитРес".
Страницы книги >> Предыдущая | 1 2

Правообладателям!

Представленный фрагмент книги размещен по согласованию с распространителем легального контента ООО "ЛитРес" (не более 20% исходного текста). Если вы считаете, что размещение материала нарушает ваши или чьи-либо права, то сообщите нам об этом.

Читателям!

Оплатили, но не знаете что делать дальше?


Топ книг за месяц
Разделы







Книги по году издания